Hannu Rytilä

Kaikki blogit puheenaiheesta Silkkitie

”…and they have a plan”

Takavuosien TV-sarjassa ”Battlestar Galactica” tekoplaneetalle pelastautuneet ihmiskunnan rippeet taistelevat ihmisenkaltaisten olentojen, cylonien, sivilisaatiota vastaan. Cylonit olivat alun perin ihmisen työntekijöikseen kehittämiä kyberneettisiä robotteja (nykyisin termi kai olisi tekoäly), mutta ne ovat evolutoituneet omaksi lajikseen, jolla on ylivoimainen teknologia; sen avulla ne (he?) ovat hyökänneet maapallolle ja miltei tuhonneet ihmislajin.

Venäjä ja Kiina käynnistämässä tuulivoimalaa Valkean meren rannalle Karjalassa

*

Olen aiemmin toistuvasti kirjoittanut Kiinan ja Venäjän talousyhteistyön lisääntymisestä.  Kiinan taloudellinen ekspansio ja ekonominen kolonisaatio kaikkine piirteineen on kiinnostavia aikamme suurkysymyksiä. 

Tuossa suhteessa Kiinan ns. Silkkitie (Yksi tie) –hanke liippaa jo Suomeakin. 

Toinen lähelle tuleva ulottuvuus on Karjalan Tasavallan kolmisen vuotta vahvasti kehittymässä ollut suora yhteistyö Kiinan kanssa – kaikki tapahtuu luonnollisesti Venäjän keskushallinnon lämpimässä ohjauksessa.

Uusi Silkkitie - Kiina - Venäjä - ja Suomi

Uusi Silkkitie - Kiina - Venäjä - ja Suomi

*

Elisessä blogissaan (22.8.2016) Pahat teot Jukka Kemppinen ruotii Frankopanin ”Silkkitiet” –historiateoksen antia, muun muassa tähän tapaan:  http://kemppinen.blogspot.fi/2016/08/pahat-teot.html

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä