Hannu Rytilä

Asukaspysäköinti ja lumisateet

Ihmiset ostavat asukaspysäköintitunnuksella kadun varrelta rajoittamattoman oikeuden pysäköidä autoaan naurettavalla hinnalla. Kesällä se vielä menettelee mutta lumitalvena ei.

Mielestäni sääntöjä olisi muutettava siten, että Staran (ja muiden kaupunkien organisaatioiden) yksipuolisella ilmoituksella autot on siirrettävä lumitöiden tieltä tai ne siirretään kysymättä. Tämä ehdon voisi kirjata jo valmiiksi asukaspysäköintisopimukseen. Jokainen kadunmies näkee, mitkä autot seisovat koko talven lumenpoiston esteenä. Eikö asialle voisi tehdä jotakin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Eikös autojen siirtoja toteutettu viime talvena kuvaamallasi tavalla? Helsingissä kulki nimellä operaatio Lumisota...

Hannu Rytilä

Toteutettiin, mutta se tehtiin myöhässä. Asian kirjaaminen sopimuksiin antaisi Staralle oikeuden siirtää autot jo silloin kun niiden päällä näkyy viikon kinos=ajamattomuus.

Katu on mielestäni liian ylellinen paikka autojen pysyvään säilytykseen.
Asukaspysäköinnin henki tulee siitä että työssäkäyvä kantakaupungin asukas saa autolleen parkkipaikan työpäivän päätteeksi.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Tähän ollaan Hannu menossa. Kyse on varovastikin arvioituna useasta tuhannesta autosta. Tosin niistä suurin osa jää kadulle talveksi siksi, että tulee lunta ja kaupunki hoitaa loput kuorruttamalla ja jäädyttämällä autot suolamömmöllä katuun. Omistaja ei kykene kaivamaan kärryän esille.

Tarvitaan toimiva autohotellijärjestelmä. Sellainen jo on, mutta homma ei toimi. Tässä olisi sopivalle autorangerille hyvä homma. Kaivaisi autot lumesta ja siirtäisi varastoparkkiin. Toki omistajan luvalla ja maksamana.

Osa autoista on omistajansa kalustovarastoina ja ovat seisontarekisterissä tai sen ulkopuolella. Nämä pitäisi kärrätä Tattarisuolle saman tien, ja laksu perään. Asiaa on liian pitkää hyysätty.

Asukaspysäköintitunnus tulisi olla ainoastaan ja vain autoissa, jotka ovat ajossa.

Hannu Rytilä

Jos asia olisi kirjattu sopimukseen, voisi autorangeri viedä autot pois ja sopimuksen toinen osapuoli maksaisi kulut. Tämä on yksinkertaista, pitäisi vain tehdä päätös.

Seisonnassa olevalla autolla ei pitäisi olla mitään oikeutta asukaspysäköintiin mielestäni. Tätä olisi myös helppo valvoa.

Hannu Rytilä

Tämä aihe liittyy osaltaan tämänpäiväiseen ikävään onnettomuusuutiseen.
Mikäli katualue saataisiin tyhjennettyä nopeasti, myös lumenpudottajien työ tehostuisi. Omaisuutta (autoja) suojellaan, ihmiset selviytykööt omillaan...

Toimituksen poiminnat