Hannu Rytilä

Radiosäteily sairastuttaa

Median jostakin syystä vaikenema asia on seuraava:

Arkipäivän säteily sairastuttaa meitä fyysisesti. Pitkät kännykkäpuhelut, ahkera WLANin ja mokkuloiden käyttö sekä jatkuva oleskelu tukiasemien kentissä aiheuttavat moninaisia oireita, joita ovat esimerkiksi:

-väsymys

-univaikeudet

-ärtymyksen tunne

-levoton olo

-päänsärky, migreeni

-käsien tärinä

-pitkällä aikajänteellä (10-20) vuotta jopa syöpä, tyypillisesti alavastsan tai pään alueella.

 

Elämme monipuolisessa säteilykentässä jonka biologisia vaikutuksia ei säteilyturvakeskus ja lääketiede vielä ole tunnustanut, mutta sen aika tulee vielä. On aika aloittaa julkinen keskustelu aiheesta. Oireilen itse näihin kenttiin. Hankkimani kenttävoimakkuusmittarin lukemat korrelloivat täysin oireitteni kanssa. Teen kenttätutkimusta omaan piikkiini. Haastattelen tapaamiani ihmisiä ja heidän oireiluaan. Monen oireilu on hävinnyt yksinkertaisesti sammuttamalla lähetin.

 

Pahimmat sairastuttajat on luetéltu seuraavassa:

 

Kännykät, hanki langallinen hands-free ja puhu lyhyesti

WLAN-tukiasemat, suojaetäisyys 3 m, sammuta laite yöksi.

DECT-puhelimet, poista käytöstä

Läppärit ja niiden WLAN- sekä mokkulayhteydet

Kännykkätukiasemat, jotka on kaupungissa asennettu paikoin liian matalalle. Ne sairastuttavat esim. vastapäisen talon asukkaat jotka joutuvat asumaan keilassa.

Pelikonsolit. Tiesittekö, että ne säteilevät kuin WLAN-tukiasema?  Töpseli irti niistäkin kun ei pelata.

 

Lapsia on suojattava erityisesti. Suosittelen, että pelit lopetetaan ainakin tuntia ennen nukkumaanmenoa jotta keho rauhoittuu. Lapsille ei myöskään tule antaa käyttää kännykkää kuin välttämätön määrä.

Viime aikana puheena ollut lasten rauhattomuus ja univaikeudet jahtuvat näistä rakkaista langattomista leluista.

(Pikku päivitys 2.12.2010)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

V-P. Kortelainen (ei kirjaut.) (nimimerkki)

Hyvä, että pidät asiasta melua. Olen viime keväänä ja pari vuotta sitten kirjoittanut aiheesta kaksikin blogia, jos kiinostaa:

http://turjalainen.blogspot.com/2010/05/kannykkasa...

Hannu Rytilä

Blogisi on silkkaa asiaa. On ymmärrettävä että sähköyliherkkyys ja muu oireilu ovat saman ilmiön eri puolia. Eri ihmisyksilöt reagoivat eri tavalla. Syyllinen on kuitenkin tämä lähisäteily, joka on käytössä testaamattomana ensi kertaa maailmanhistoriassa. Me kaikki olemme koekaniineja.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Radioamtööritoiminta on harrasteena Suomessakin noin kahdeksankymmentä vuotta vanhaa, joten populaa tutkimusta varten kyllä olisi olemassa. Tiedän itsekin jopa yli viisikymmentä vuotta aktiivisesti harrasteen parissa toimineita henkilöitä enkä osaa sanoa, että he poikkeaisivat terveydeltään muusta väestöstä, jos nuorena iskenyt radiohulluus jätetään laskuista pois.

Hannu Rytilä

Radioamatööritoiminta perustuu analogiseen lähetteeseen ja paljon suurempaan aallonpituuteen. Ongelma on tullut esiin vasta mikroaaltoluokan radiolähetteissä.
Tämä asia on yllättänyt myös radiotekniikan asiantuntijat koska radiotekniikkaa on totuttu pitämään vaarattomana.

Vieras (nimimerkki)

Radioamatööritoiminnassa ollan jo 1980-luvulta käytetty hyvinkin runsaasti myös digitaalisia lähetelajeja.

Hannu Rytilä

Kyllä näin oli. Kentät eivät kuitenkaan silloin uhanneet valtaväestöä. Myös aallonpituudet olivat pidempiä. Muistan nuorena kloppina puhuneeni n. vuonna -82 ins. Hartikan kanssa Lahdessa pakettiradiosta joka silloin oli uusinta uutta. Mitä muuta pakettiradio on kuin TCP/IP langattomasti?

Muistan myös lukiolaisena kun eräs P. Tapola-niminen mies rakensi tietokoneeseensa ferriittirengasmuisteja. Yksi rengas-yksi bitti. Oli komea rakennelma! Terveisiä pikkuveljelleen J. Tapolalle, joka oli koulukaverini. On vähän bittien määrä kasvanut sittemmin.

Niin että kyllä minäkin näistä asioista jotakin tiedän.

Hannu Rytilä

Minun on turha kirjoittaa pitkiä sepustuksia koska minua tietävämmät ovat niitä kirjoittaneet netin täyteen. Tässä muutamia linkkejä:

http://www.chronicexposure.org/
http://mobiiliriski.blogspot.com/
www.tinyurl.com/koulusuositus
www.sahkoailmassa.fi

Hannu Rytilä

Tämä on totta. Sähkökenttävoimakkuusmittarini näyttää sen selvästi numeroarvona. Johtuu siitä, että jos "kuuma" karva menee kytkimen kautta on kenttä pienempi kuin, jos virta menee lampun kautta kytkimeen paluusuunnassa.

Jaassu (nimimerkki)

Tuossa voi olla perää, vaikka se jossakin tilanteissa leimataan hölynpölyksi, asiaa on vaikea osoittaa, enkä itsekkään mene sanomaan että pitäisi paikkaansa.
Nuo oireet ovat sellaisia että niitä tulee niin monien asioiden vuoksi.

Itse pyrin välttämään turhia langattomia yhteyksiä, varmuuden vuoksi.
Mutta kaupungissa ja kerrostalossa asuvana noita lähteitä piisaa aivan joka paikassa vaikka oma kämppä olisikin niistä tyhjä.

Hannu Rytilä

Asian todeksi osoittaminen ja suuren yleisön vakuuttaminen on juuri se ongelma. Media ei julkaise mielipidekirjoituksia, koska faktat tarkastetaan ensin STUKissa. STUK voi ilmoitaa vain WHO:n suositusten mukaiset raja-arvot jotka on kymmenentuhatta kertaa niin paljon, kuin lääkäreistä ja tutkijoista koostuvan BioInitiative-järjestön arvot ovat.

Päärosvo asuu siis Amerikassa ja Suomen paikalliset viranomaiset toistavat samaa mantraa. Ohessa seuraa todellisia sairaus- ja oirehtimistapauksia jotka olen itse diagnostisoinut, vaikken ole lääkäri vaan IT-asentaja. Lääkäristä nämä ihmiset eivät saaneet apua.

1) noin 45-vuotias mies tärisi yksiössään aivan horkassa kun hain läppäriänsä huoltoon. Väitti krapulaksi mutta totesin heti, että noin kovaa krapulaa ei ole kellään. Hain mittarini autosta, totesin 1300 µW/m2 kentän kaikkialla asunnossa.
Sammutin WLANin. Seuraavana päivänä kaveri näytti käsiään: Ei tärise yhtään enää.

2) 60-vuotias nainen valitteli huonoa untaan ja jatkuvia sydämen rytmihäiriöitä öisin. Sammutin WLAN-tukiaseman joka oli makuuhuoneessa. Pari päivää myöhemmin tuli viesti: rytmihäiriöt loppu, nukun kuin tukki 12 tunnin unia

3) 65-vuotias nainen tunnusti, että hän ottaa migreenilääkkeen joka ilta vaikkei saisi. Pakko nukkuakin.
Sammutin DECT-puhelimen joka on hänen työpisteensä välittömässä läheisyydessä.
Toissapäivänä minulle tuli viesti: Viime yönä en tarvinnut migreenilääkkeitä. Taisit osua oikeaan sähköallergiasta. Kiitos.

4) Töölössä sijaitsevassa pienmyymälässä on uusi GSM-pohjainen puhelinjärjestelmä. Kävin eilen korjaamassa siellä yhden PC:n ja varoittelin puhelimen säteilystä. Samalla huomasin että joka mimmillä naama punottaa. Ei punottanut viime vuonna kun oli vanha lankajärjestelmä.

5) Itähelsinkiläinen rivitaloyhtiö, jonka asukasperhe joutui muuttamaan pois sairasteltuaan GSM-tukiaseman takia. Tukiasema sijaitsee keskellä yhtiötä ja lähettimen keila on samalla korkeudella kuin tämä asunto, koska taloyhtiö on rakennettu mäenrinteeseen. STUK mittasi paikan taloyhtiön pyynnöstä ja ilmoitti, että arvot mahtuvat normeihin. ICNIRP-normeihin. Taloyhtiö kieltäytyi poistamasta tukiasemaa kun "siellä on niin hyvä kenttäkin". Tukiasema on siellä yhä. Oma mittarini on "tapissa"

Mitäs näihin sanotte.

Erja Tamminen (nimimerkki)

Olen selvitellyt matkapuhelinsäteilyn terveys- ja ympäristövaikutuksia 13 vuotta. Käsieni kautta kirjamarkkinoille on tullut aiheesta neljä tietokirjaa. Matkapuhelinsäteilyllä on lukuisissa riippumattomissa tutkimuksissa nähty DNA-vaikutuksia, jotka voivat syntyä esim epäsuorasti, vapaaradikaalien muodostumisen kautta. DNA-vaikutusten lisäksi tieteellisesti todistettuja ovat EEG-muutokset, vaikutukset uneen, hedelmällisyyteen, stressiproteiinireaktiot sekä kasvainriski pitkäaikaiskäytössä.(pitkäaikaiskäyttö = noin 30 min. päivässä kymmenen vuoden ajan).

Esimerkiksi Saksassa ja Ruotsissa suoritetuissa kyselytutkimuksissa on nähty, että 9% saa oireita matkapuhelimestaan: päänsärkyä, huimausta, puutumista ja pistelyä.

Ranskassa asiaan suhtaudutaan vakavasti. Siellä tuotekehitellään erityisesti lapsille suunnattuja laitteita, jotka ainoastaan vastaanottavat ja lähettävät tekstiviestejä. Lapsiin kohdistuva mainonta on kielletty ja ala-asteen kouluissa on kännykkäkielto.

http://www.microwavenews.com sivustolla on mielenkiintoinen kuvasarja prof. Om Gandhin tutkimuksista (artikkeli oli keväällä, rullaa alas lähtösivulta), kuvista selviää, kuinka syvälle lapsen aivoihin matkapuhelinsäteily tunkeutuu:

viisi vuotiaalla yli puolen pään, kymmenvuotiaalla puolen pään syvyydelle ja aikuisella muutaman senttimetrin syvyydelle. SAR-arvo on kuitenkin mitoitettu aikuisen pään mukaan.

Onkin huolestuttavaa, että Suomessa 80% koulunsa aloittavista lapsista omistaa kännykän eikä juuri kukaan käytä handsfree-laitetta ja kodeista ovat lankapuhelimet kadonneet.

Suosittelen tutustuttavaksi mielenkiintoiseen, uuteen kirjaan "Disconnect", jonka kirjoittaja on amerikkalainen epidemiologi, Devra Davis. Davis kuvaa matkapuhelinsäteilyyn liittyviä terveysvaikutuksia ja myös sitä, kuinka teollisuus on peitellyt riskejä liikevoittoja turvatakseen. Tuttua tupakkateollisuudesta?

Hannu Rytilä

Haluan pitää tämän blogin asiallisena ja faktoihin perustuvina joten jätän vastaamatta triviaaleihin tai typeriin kommentteihin, tyyliin tiedätkö mitä on vaihtovirta.

Asiallisiin kommentteihin vastaan.

Hannu Rytilä

Vieras (nimimerkki)
tripale (nimimerkki)

Tärkeä on tämä aihepiiri, mutta nokian synnyttäneenä maana ei monikaan maan kansalainen kehtaa edes omia vaivojaan analysoida, saati epäillä mahdollisia haittoja.

Henk.koht kokemuksia:

Mokkulan käytön jälkeen JOKA yö kolmen , neljän aikaan herääminen "aivot täynnä nopeaa ajatuskulkua", loppu yö sitten koiranunta.

Testattu on viikko käyttöä, kaksi taukoa ja taukoviikoilla uni tulee normaalisti ILMAN yöheräämisiä.Testattu useampaan kertaan sama jako ja aina sama lopputulos.

Kännykässä puhuminen puhelin korvassa kiinni: tinnituksia, päänsärkyä, korvan vihlomista ja naaman pistelyä pahimmillaan. Ja unihäiriöitä varsinkin unen tulossa tai keskivaiheilla unta.

Kun en tuota puhelinta tai mokkulaa käytä, vaivoja ei ole tai ne ovat huomattavasti vaimeampia.

Voihan sitä uskoa vaikka joulupukkiin jos haluaa, mutta siinäkin asiassa olisi syytä joskus kyseenalaistaa tuon satuhahmon olemassaolo, ellei sitten tahdo elää hyväuskoisena urpona koko elämäänsä.

Jos uskoo langattoman tiedonsiirtotekniikan olevan täysin vaaratonta, varmasti, on sellaisesta näkökulmasta mielestäni täysin ymmärrettävää mm. tämänhetkinen maailman tila. Usko ja tieto kun ovat tyystin eri asioita.
Jos taas uskoo vailla varmaa tietoa mutta tuhottomien aihetodisteiden valossa että kännykkäteknologia SAATTAA olla jopa haitallista, niin sehän on vain valveutunutta ja järkevää skeptisyyttä vähän tutkitun tekniikan turvallisuudesta.

Selittäkööt joku kännyköitä ja erinäistä säteilykuormaa rakastava henkilö ihmisten kasvaneiden uniongelmien , kireän hermon, päänsärkyjen , ahdistuksen jne lisääntymisen varteenotettavat vaihtoehtoiset syyt jos kerran langaton viestitekniikka EI VOI noita vaivoja aiheuttaa. Tuollaiset vaivat ovat nyt vaan tosimaailmassa lisääntyneet ja rajusti.

Hannu Rytilä

Enpä käy kiistämään.

Parasta mitä voit tehdä nyt, on levittää tietoa tuttavapiiriisi ja vaikka levittää tämän blogin linkkiä. Tämä on meidän kaikkien asia, sinun ja minun! Poliitikkojen metkut ovat pikkuasioita verrattuna tähän 2000-luvun suurimpaan terveysskandaaliin.

Ongelma on vasta alussa ja pahenee pikkuhiljaa vuosittain.

Hannu Rytilä

Epäluuloinen (nimimerkki)

Väsymystä, päänsärkyä ja migreeniä aiheuttavat kyllä vähärasvainen ruoka, viljat ja elintarvikkeiden keinotekoiset lisäaineet. Helppo testata ja todentaa alle kahdessa viikossa, mikäli kyseisiä oireita on.

Eipä silti, olen itsekin it-alan ammattilaisena hyvin huolestunut kännyköiden ja wlanin säteilystä. Asiasta ei ole vielä kovin paljon pitkäaikaistutkimuksia. Sähköstä sen sijaan on. Varmaa tietoa on, että suuren jännitteen aiheuttamassa magneettikentässä pitkäaikainen tai säännöllinen oleskelu on epäterveellistä. Aiheuttaa syöpää, todettu useissa tutkimuksissa esim. veturinkuljettajien kohdalla. Jopa kotitalouksissa käytetty 230V on luultavasti terveysriski, jos esim. nukkuu pää pistorasian vieressä. Vaarallista on nimenomaan pitkäaikainen altistus.

Olen tehnyt 15 vuotta empiiristä epätieteellistä tutkimusta kännyköiden vaikutuksista ja olen itse täysin vakuuttunut, että kännykkäpuhelu lisää huomattavasti puhujan levottomuutta lankapuhelimeen verrattuna. Ilmiö on sitä selvempi mitä huonommassa kentässä kännykkään puhuu. Tiedän, että tässä on myös psykologisia tekijöitä, mutta oireet ovat sen verran voimakkaita, että psykologiset tekijät eivät riitä selittämään koko vaikutusta. En tiedä onko tuo silti terveysriski. Vaikutusta kännykkäpuhelulla aivotoimintaan kuitenkin on.

3 metrin suojaetäisyys wlan-tukiasemaan on varmasti hyvä neuvo, samoin kuin kännykän pitäminen irti korvasta puhelun aikana. Lähes joka kännykästä nykyään löytyvää kaiutinpuhelumahdollisuutta kannattaa myös käyttää aina kun mahdollista. Tietokoneissa kannattaa suosia lankaverkkoa ja sammuttaa wlan-radio aina kun mahdollista.

Hannu Rytilä

Hyvä kun kerrot kokemuksistasi. Mitä useammat ihmiset puhuvat asiasta, sen paremmin tietoisuus leviää. Olen mitannut tänä vuonna noin 100 ihmisen toimiston/kodin ja keskustellut heidän kanssaan asiasta perusteellisesti. Näppituntumalta tuntuisi että ainakin 30% väestöstä oirehtii eriasteisesti ja määrä lisääntyy pikkuhiljaa.

Tuo 230V riski on mielenkiintoinen tieto. Ihmiset nukkuvat lukulamppujensa aiheuttamassa sähkökentässä. Oma lukulamppuni on vaihdettu tästä syystä paristokäyttöiseen LED-valoon. Oikein hyvä lukulamppu!

Ravinnon osuutta ei voi vähätellä mutta ei saa ylikorostaakaan. Lähtökohtaisesti suomalaiset saavat riittävästi kaikenlaista ravintoa. Meidät on informoitu oikein hyvin ravinnon suhteen. Silti oireillaan!

Ensin pitäisi saada vakuutettua lääkärikunta ja työterveyshuolto. Edessä on pitkä valistamisen jakso. Valitettavasti Sanoma ja YLE vaikenevat asiasta, ALMA-media sen sijaan on julkaissut juttuja Aamulehdessä sekä Iltalehdessä jossa minäkin olin haastateltavana elokuussa.

Vieras (nimimerkki)

Itse hommasin kesän lopulla Saunalahden Huawei -mokkulan ja teen koneella + netissä välillä 14 tunnin työpäiviä niin että netti on jatkuvasti auki. En näistä vaaroista ole tätä päivää ennen tietänyt tai kiinnittänyt huomiota, koska mokkulat ja kännykät ovat niin yleisessä käytössä, että olen luottanut että asia olisi tutkittu, mutta siis...

Tehomokkula on kiinni läppärissä (ei jatkojohtoa)ja sen käytön aloittamisen jälkeen aloin alkusysksystä kärsimään helvetillisistä univaikeuksista siten että ensin unirytmit menivät täysin sekaisin, jonka jälkeen alkoi myös unettomuusjakso johon eivät auttaneet luonnonlääkkeet eivätkä myöskään lääkärin määräämät unillääkkeet.

Se 2 kk vaihe on nyt ohi ja unet normaalit, mutta uusina oireina tällä kertaa outo jo kaksi viikkoa kestänyt humina korvissa, tinnutus, huimaus, päänsärky, heikotus, yleinen pahoivointi ja käsien tärinä! Lääkäri ei osaa selittää vaivojani ja kaikki mahdolliset testit (verikokeet, kilpisrauhastestit, verenpaineet, sydänfilmit jne) ovat täysin kunnossa.

Nyt tänään sattumalta aloin ottamaan mokkulan säteilystä selvää ja löysin tänne sivuille. Milenkiintoisinta oli, että tossa yhdessä linkissä englantilaisille sivuille oli tutkimusta siitä, että säteily aiheuttaa TINNUTUSTA ja verenpaineennousua korvissa ja itellä tosiaan palhaillaan järjetön tinnutus ja selittämätön humina korvissa päällä!

Onko muilla vastaavia oireita ollut tai onko joku kuullut vastaavista oireista? Eilen uusimpana oireena alkoi voimakas palan tunne kurkussa, äänen menetys, suurentuneet imusolmukkeet kaulalla, voimakas sykkeen nousu kaulavaltimolla (mittasin leposykkeen yli 80, kun normaalisti 60) nämä siis jo muiden oireiden päälle eli taas alkuviikosta pihalla olevaa lääkäriä kiusaamaan, kun olo on niin tukala, että tuntuu hengenlähdön olevan lähellä.

Ainakin heti kauppojen auettua menen ostamaan metrin jatkojohdon mokkulalle tai alan miettimään vaihtoehtoisia nettiratkaisuja. Tai ryhdyn neitttömäksi ja menetän työni.

Aiheeseen liittyen muistan 3 vuotta sitten erään naisystäväni tositarinan siitä, että hän alkoi tutkimaan oman asuntonsa säteilyä ja koki että joku lähetinmasto hänen asuntonsa kerrostalon katolla aiheutti hänelle terveysvaivoja. Meni puhumaan siitä lääkärille asiallisesti, jolloin hänet lähetettiin M1 -lähetteellä pakkohoitoon psykiatriselle klinikalle kolmeksi viikoksi. Vihdoin sukulaiset saivat hoitohenkilökunnan vakuuttuneeksi, että nainen ei ollut hullu vaan aikuisten oikeasti tutkinut asiaa. Osastolta pääsyn jälkeen nainen muutti asunnosta pois ja kaikki oireet katosivat välittömästi. Nosti oikeukanteen lähetteestä joka kumottiin.

Hannu Rytilä

Oireesi vastaavat kutakuinkin omiani. Valitettavasti taudinkuva on yksisuuntainen eli se ei parane. Suosittelen siis ensiapuna pitkän USB- jatkojohdon hankkimista jotta saat mokkulan mahdollisimman kauaksi kehostasi. Hanki myös kiinteä netti mahdollisimman pian ja minimoi langattoman tekniikan käyttö.

Näytä myös lääkärillesi tämä blogi. Oma lääkärini oli niin sanotusti hoo moilasena kun kävin vastaanotolla oiredeni takia. Otatti testit, terve mies oli diagnoosina. Ainoa tapa pysyä oireettomana on pysyä poissa kentistä.

Ystäväsi tarina on valitettava esimerkki siitä kuinka vähän lääkärit tietävät asiasta, se tulee heillekin uutena.

Vieras (nimimerkki)

"Valitettavasti taudinkuva on yksisuuntainen eli se ei parane."

Eli jos eilen lukemani kirja "Matkapuhelinteknologia -Mitkä ovat terveysriskit?" ja siinä esitetyt lukuisat tutkimustulokset ja väitteet tämän todellisen vaaran salailusta, matkapuhelinteollisuuden ja teleoperaattoreiden lobbauksesta ja tutkimustuloksien manipuloinnista pitävät paikkansa niin silloinhan on käynyt niin, että...

Elisa/Saunalahti ja Huawei on aiheuttanut palvelullaan/tuotteellaan minulle pysyvän ruumiinvamman, josta kärsin lopun elämääni ja olen sekä Suomen, että EU:n lakien mukaan mukaan oikeutettu korvauksiin.

Tarkistin tänään, että tuotepaketissa ei missään varoiteltu säteilyn vaaroista ja Huawei ilmoitti turvalliseksi eteisyydeksi 2,5 cm. Myöskään mitään mokulan käyttörajoituksia ei ollut. Hommasin mokkulan 3.7. ja olen tähän päivään mennessä altistunut 3G -säteilylle noin 1800 tuntia. Teen töitä kotona koneellani ja netti on ollut luonnollisesti auki lähes kokoajan, miksei olisi ollut, koska missään ei vaaroista ole mainittu!

Tänään aloin yhdistelemään kokemiani asioita syksyllä ja kaikki puoltavat sitä, että oireet johtuvat mokkulan säteilystä. Pari viikkoa mokkulan hankkimisen jälkeen 12 vuotta täysin rauhallisena ollut kissani alkoi käyttäytymään omituisesti ja oirehtimaan ryntäilemällä paniikissa pitkin asuntoa, maukumalla ja pomppimalla tuskissaan. Mistäs olisin nämä osannut yhdistää säteilyyn? Kissallahan on satoja kertoja herkemmät aistit ja systeemit kun ihmisellä.

Ennen lempikerhräyspaikka oli lämpimän läppärin vieressä ja senkin muutti toiselle puolelle asuntoa. Eilen kun luin säteilyvaaroista kiskaisin mokkulan irti koneesta ja katti lopetti kohtaukset ja tuli 5 kuukauden jälkeen takaisin lempipaikalleen!

Luin tosta eilisestä kirjasta, että on maailmalla paljonkin tutkimuksia, että kännykkäsäteily on aiheuttanut joillekkin ihmisille mystisiä oireita ja oireet ovat melkein aina olleet samat: uniongelmia, väsymystä, huimausta, päänsärkyä, tinnutusta jne. Joku hieno nimikin oireille on keksitty ja nyt myös itse kärsin samasta.

Miksi tutkimustulokset on salattu, manipuloitu ja piilotettu kansalta? Onko tässä todellakin käynyt niin, että rahan mahti ja rahan tekeminen (matkapuhelinteollisuus ja teleoperaattorit) ovat menneet ihmisten TERVEYDEN edelle. Miksi 3G-systeemillä on ollut niin jumalaton kiire (runnotaan laki ja luvat läpi vaikka väkisin) vaikka sen vaikutuksista on olemassa vain 1 tutkimus ja siinäkin todettiin haittavaikutuksia ihmiselle! Lääkkeitä kun laitetaan markkinoille niin tarvitaan kymmeniä tieteellisiä tutkimuksia ennekuin niitä saa edes markkinoida!

Harkitsen parhaillaan vakavasti rikosilmoituksen ja korvausvaatimuksen tekemistä Elisa/Saunalahtea ja Huaweitä vastaan seuraavissa asioissa:

1) Markkinointirikos / harhaanjohtava mainonta tai joku vastaava mukava rikostermi eli minulle ei ole tuotetta ostaessa kerrottu sen mahdollisista terveyshaitoista yhtään mitään. Myöskään kirjallisissa käyttöohjeissa ei niistä ole mitään mainintaa.

2) Pysyvän ruumiinvamman tuottaminen (kova tinnutus korvissa, humina korvissa, paineen tuntu korvilla, korvasärky, pahoinvointi, huimaus, päänsärky)

Tunteeko tai tietääkö kukaan ketään asioihin perehtynyttä lääkäriä jolle näistä asioista voi mennä puhumaan (jotta saa virallisen lääkärintodistuksen oireista) ilman M1 -pakkohoitolähetettä ja b) lakimiestä, joka tietää ja ymmärtää säteilyn terveysvaikutuksista?

Hannu Rytilä

ERITTÄIN HYVÄ PUHEENVUORO!

Jos sinulla on oikeudellisia muskeleita niin aloita prosessi ihmeessä.
Yleensä sairastuneet ovat taloudellisesti heikoilla koska ovat joutuneet yhteiskunnan ulkopuolelle. Ennen kaikkea asialle on saatava yhteiskunnallista näkyvyyttä, koska tukiasemia tuskin sammutetaan lähivuosina.

Jos tunnet mediaihmisiä niin valista heitä julkisuuden saamiseksi.

Vieras (nimimerkki)

"Jos sinulla on oikeudellisia muskeleita niin aloita prosessi ihmeessä."

No eipä tässä kauheesti ole hävittävääkään, koska jos oireet pysyvät tälläisina niin käytännössä olen työkyvytön. Edelleen helvetillinen tinntuus, korvasärkyä, huimausta, pahoivointia ja pääkipu päällä, joka on pysyväluonteista ja ei lähde edes hetkellisesti pois millään särkylääkkeellä (kokeiltu Treo, Burana, Ibusal). Ja mikä ihmiselle onkaan enää tärkeämpää kuin terveys?

Eli voin sitten ennen mahdollisen aivokasvaimen puhkeamista täysipäiveäisesti alkaa naputtelemaan haasteita, korvaushakemuksia ja rikosilmouksia, kun ei tässä kunnossa muuhunkaan kykene ja laittaa niihin kaikki loput rahat ja aloittaa kunnon MokkulaGate.

Sain huomiseksi jälleen ajan lääkäriin selvittelemään oireita ja tavoitteena päästä ainakin neurologille ja korvalääkärille kertomaan lisää oireista ja selvittämään, että onko lääketieteessä olemassa minkäänlaista tutkimusta tai koetta, joka voisi virallisesti todistaa oireideni fyysisen ja todellisen olemassaolon (ettei väitetä kuvitteluksi).

Monesti naistä vaivoista voidaan sanoa, että ne ovat psykosomaattisia ja vähätellä niitä, mutta omassa tapauksessani se on aika mahdotonta, koska en ole ajatellut koko mokkulasäteilyasiaa kertaakaan 5 kuukauden aikana, koska en ole sellaisista vaaroista tiennyt. Silti äärimmäisen voimakkaita oireita on tullut.

En huomenna vielä kerro lääkärille yhtään mitään säteilystä, koska kyseessä on sama terveysasema, josta ystävättäreni lähetettiin pakkohoitoon kerrottuaan tuntemuksiaan siitä, että kännykkämastosäteily hänen asuntonsa yläpuolella sairastuttaa hänet. Olen kuullut tapahtumat aika yksityiskohtaisesti ja kerrassaan uskomaton tositarina. Nykyäänhän lähes kuka tahansa terkkarilääkäri voi lähettää potilaan 3 vrk tarkkailulähetteellä pakkohoitoon jos epäilee mielenterveysongelmia. Ja hän oli 3 viikkoa, täysin henkisesti terveenä vain sen takia että epäili :D

"Yleensä sairastuneet ovat taloudellisesti heikoilla koska ovat joutuneet yhteiskunnan ulkopuolelle"

Luin tosta samaisiesta kirjasta lakimiehen sepustuksia niin kertoi käsittääkseni, että jos rikosilmoituksen / haasteen tekijä on varaton niin valtio on velvollinen antamaan oikeusapua.

Tosin Suomen valtio on käytännössä matkapuhelinteollisuus niin voi sitten miettiä, että kuinka paljon ja kuinka asiallista se apu olisi :D

Omassa tapauksessani ajattelen asian niin, että häviävä puolihan joutuu maksamaan kaikki oikeudenkäyntikulut. Itse en ole tehnyt mitään rikosta ja jos pystyn jotenkin näyttämään toteen, että oireet johtuvat 1800 tunnin G3- säteilystä pääni lähellä niin silloin olisi aika mahdotonta hävitä ellei tuomari olisi lahjottu, kuten tossa kirjassa kerrottiin jossakin tapauksessa ulkomailla jne.

Parastahan olisi, että nytkun Wikileaksin perustaja kertoi, että sauraavaksi se keskittyy paljastuksissaan pankkien, öljy-yhtiöiden ja lääketeollisuuden korruptioon ja salattuihin kabinettihuijauksiin, että myös joku viisas matkapuhelin- tai teleoperaattoriyrityksen työntekijä Suomessa tai maailmalla vuotaisi nimettömänä leaksiin asikirjoja, jotka todentaisivat tutkimustuloksien vähättelyn, manipuloinnin ja lobbauksen. Silloin se saisi automaattisesti maailmanlaajuista medianäkyvyyttä ja pelastaisi monta ihmistä sairastumiselta.

Mielenkiintoistahan noissa tutkimuksissa on, että kun ne tehdään vapaarahoitteisesti = oireita ja ongelmia. Kun ne tehdään sitten "varmuuden vuoksi" uudestaan jonkun "puolueettoman" instanssin toimesta, jonka hallituksessa istuu kännykkäkytkennäisiä ihmisiä ja jonka rahoittaa matkapuhelinteollisuus = hahaa, eipä olekkaan oireita tai ongelmia. Kerrassaan ihmeellistä :D

Mokkula:
Kiskaisin mokkulan irti ja sen jälkeen en ole uskaltanut sitä läppäriin laittaa. Hankin tänään 5 metrin aktiivitehostetun jatkopiuhan ja virittelin sitä asuntoon vaikka minne nurkkiin ja ikkunoihin, mutta mokkula ei ottanut toimiakseen kuin muutamia sekunteja johtuen ilmeisesti piuhan pituudesta. Myyjjä valehteli, että toimii joten huomenna palauttamaan...

Kissa:
12 vuotta olen kattia seurannut ja oppinut tunnistaamaan sen elekielestä filliksiä. Ja tänään taas mietiskelin syy-yhteyksiä sen viimeaikaiseen käytökseen, mokkulan hankintaan ja sen poistamiseen.

Eilisen rauhoittumisen lisäksi (ennen sinkoili pitkin seiniä ja sai kohtauksia ekaa kertaa 12 vuoteen siitä lähtien, kun mokkula käytössä) se alkoi ensimmäistä kertaa syömään taas jälleen kunnolla muutakin kuin pelkää kuivaruokaa. Kuukausiin ei ole suostunut oikeen syömään mitään, ei kissan tonnikalaa, ei sardiineja, ei lemppariruokia (joissakin tutkimuksissahan on esitetty, että säteily vie ruokahalun ihmiseltä niin miksi ei myös kissalta) eikä juomaan myöskään kunnolla ja on laihtunutkin. Kun heitin mokkulan narikkaan niin eilen aloitti taas syömään sellaisella vimmalla, että hotki 2 lautasellista Shebaa niin että mainasi haljeta ja siihen päälle vielä lähes kokonainen vesilasi :D Niin kysyn vaan, että voiko kaikki tämä olla sattumaa?

Matkapuhelintegnologian riskit -kirjasta luin paljon tutkimustuloksia linnuista, jotka ovat kuolleet kännykkämastojen läheisyydessä sukupuuttoon tai kirjekyyhkyistä, jotka lentävät minne sattuu, mystisesti kadonneista ampiaisyhdyskunnista jne. Miksipä ei siis myös kissa äärimmäisen herkkine aisteineen kärsisi säteilystä?

Tänään katti on ollut tyytyväisempi kuin koskaan. Kehrää hulluna ja tunkemassa syliin lempipaikalleen, jossa ei ole pitkiin aikoihin ollut. Yllättäen mokkula oli päällä vieressä tasan sen ajan, kun katti on ollut paikaltaan poissa.

"Jos tunnet mediaihmisiä niin valista heitä julkisuuden saamiseksi."

On yhteyksiä mm. Suomen kuvalehteen, keltaiseen lehdistöön ja muutamaan tv-toimittajaan, mutta ajattleen niin, että ennekuin lähtee rummuttamaan tai soitellen sotaan niin yritän saada jotain kättä pidempää.

Edes jonkunnäköinen virallinen lääkärintodistus näistä oireista ja että ne ovat oikeasti olemassa eivätkä mitään science fictionia. Huolestuttaa tuo kirjan kommentti, että miljoona suomalaista kärsii uniongelmista sun muista ilman minkäänlaista lääketieteellistä selitystä. Että jos näille oireille ei pysty todentamaan mitään todellista mittaria, että ne ovat edes olemassa todellisuudessa tai edes selitystä niille niin aika heikoilla ollaan oikeussalissa, kun ei ole mitään virallista dokumenttia esittää.

MUTTA, jos pystyisin edes todistamaan, että itselläni on tullut myös maailmalla kuvailtu matkapuhelinoireyhtymä ja lähes kaikki sen oireet, saamaan siitä kirjallisen todistuksen lääkäriltä niin silloinhan olisin vahvoilla ja voisin oikeuden kautta kysyä, että miksi kaikki ulkomailla tehdyt havoinnot ja tutkimukset joissa ihmiset ovat saaneet TÄYSIN VASTAAVIA oireita kuin minulla, on salattu ja piilotettu eikä niitä kerrottu ostotilanteessa eikä ohjeissa tyyliin: Mokkulan käyttö saattaa johtaa seuraaviin terveyshaittoihin... Sama idea kuin tupakassa siis.

Oireiden toteennäyttämisen jälkeen olisi suora linkki ja syy-yhteys ulkomaisiin tutkimuksiin ja silloin kokisin, että itselläni ei olisi todistusvelvollisuutta siitä, että mokkula on aiheuttanut oireet vaan Elisalla/Saunalahdella ja Huaweilla olisi velvollisuus osoittaa ja todistaa, että oireet eivät ole johtuneet heidän tuotteestaan/palvelustaan.

Parastahan olisi, että pystyisin todistamaan, että a) oireita on ja b) ne johtuvat mokkulan säteilystä. Silloin olisivat kusessa.

Ja tosiaan vielä loppuun se, että jos uusi lääke tuodaan markkinoille tehdään kymmeniä tutkimuksia ja näitä eri lääkkeitä napsivat jotkut pienet ihmisryhmät, MUTTA nyt on kyseessä kaikkialla ympärillämme säteilevä saaste, joka saastuttaa / vaikuttaa KAIKKIIN ihmisiin, luontoon (Svetisin tuore tutkimus, että wlan verkot sairastuttavat puistojen puut) ja eläimiin käyttivätpä he tuotetta tai eivät. SILTI käsittääkseni on tehty vain yksi tutkimus 3G-verkon vaarallisuudesta ihmisen terveydelle.

Käsittämätöntä!

Hannu Rytilä

Reaktiosi on samantyyppinen kuin minun viime toukokuussa kun oivalsin mistä on kyse. Nyt olen hieman rauhoittunut mutta oireilu on arkipäivääni.

Jos asut pk-seudulla voin demota asiaa mittarillani käytännössä ja puhua asiasta lisää.

Kissasi, viaton luontokappale ei ainakaan kärsi psykosomaattisesta oireyhtymästä.

Lääkäreiltä ja oikeuslaitoksesta et tule saamaan apua lyhyellä tähtäimellä. Asian kanssa on vaan elettävä ja sopeuduttava säteilykenttiin. Kuulostaa karulta mutta näin se on jos asut kaupungissa. Hankkimalla mittarin opit itse ymmärtämään yleisimmät säteilylähteet.

Voit ottaa yhteyttä:

Hannu Rytilä
hannu.rytila (at) pp.inet.fi

tripale (nimimerkki)

noihin vaivoihin voisi lisätä seuraavaa:

HU AWE IN värkit käytössä itselläkin.

kaksi kertaa viimeisen vuoden aikana tullut- mokkulan käytön jälkeen, istuma-asennosta seisomaan noustaessa äkillinen verenpaineen nousu, josta seuraavaksi äkillinen nenäverenvuoto. Siitä sitten kertaalleen olen joutunut hetkellisesti tajuttomaksi, vallan lattialle muksahdin kyljelleni joksikin sekunneiksi.

Tuossa nenäverenvuodossa ei ole mitään outoa jos niihin on tottunut, mutta kun sellaista ei ole sattunut sitten lapsuuden. Siinäkään ei ole mitään outoa että verenpaine heittelee mutta siinä on jos sellainen alkaa tyystin "tyhjästä", epätyypillisesti, kuntoon nähden.

Uniongelmat, varsinkin "koiranuni" ja keskiyön heräämiset ovat kuitenkin ne suurimmat ongelmat tässä. Sekä erilaiset migreenia muistuttavat pääsäryt.

Aika moni on puhunut sellaisesta eriskummallisesta aiheesta, ajatuksiin liittyen, että on laajasti havaittavia vaikeuksia pitää kasassa suurempia kokonaisuuksia, muistaa monimutkaisempia asiakokonaisuuksia. Voisiko tuo kännykkäsäteily tehdä tämän aikaamme vaivaavan "triviaaliajattelun" josta selkeästi kärsimme kokonaisvaltaisesti vaikka asioista puhutaankin? Meinaan samoja aiheita luupissa tulee tämänkin blogipalvelun aiheisiin tasaiseen tahtiin. Entä huonomuistisuuden joka vaivaa jo aika yleisesti nuorempiakin, ns. nuoruusiän dementia-tyyppinen oire?

Monikin on varmasti huomannut että oikeastaan mikään ei enää toimi kunnolla. Ei demokratia(ei ole koskaan toiminutkaan tosin), ei palvelut, ei logistiikka, ei oikein mikään. Kaikki tuo voi johtua ihmisen tyhmyydestä, laiskuudesta, apatiasta tai mistä nyt vain, mutta se VOI myös johtua yliluottavaisesti käytetystä tekniikasta joka meitä ympäröi. Jos se yleinen apatia, joka selkeästi meitä vaivaa, johtuukin osiltaan mikroaaltosäteilystä? Ei mahdotonta tosin ei varmakaan.

Ihan tasapuolisuuden nimissä voisi sanoa päätetyötä tekeville jotka käyttävät mokkuloita jne. ,että päätetyöhän vetää ylärangan helpohkosti jumiin, joten osa vaivoista voi mahdollisesti tulla huonon ergonomian aiheuttamista rangan lukoista joista erinäiset säryt, jomotukset ja nesteenkiertohäiriöt johtuvat.

Tähän aiheeseen saisi varmasti lisätietoa Viestikoelaitoksen työntekijöiltä ja tutkijoilta, sillä mielikuvituksellisella oletuksella että tuosta supoakin salaisemmasta laitoksesta kerrottaisiin edes jotain avaavaa ulospäin. Mutta kun ei kerrota niin silloinhan emme heidän apuunsa voi mitään laskea. Tuollaiset laitokset kyllä tietävät mitä tähän liittyvä tekniikka aiheuttaa, tai ei aiheuta, mutta jostain demokraattisesta(vitsi) syystä johtuen se ei kerro mistään toiminnastaan kellekään mitään.

Hannu Rytilä

Ylen teksti-tv:stä kopioitu:

"Yhä useampi työntekijä käyttää
lääkkeitä selvitäkseen työnsä
haasteista.

Vuorokausia valvottavien
mielialalääkkeiden ja jopa
dementialääkkeiden käyttö on varsinkin
nuorten koulutettujen keino pärjätä
tehokkuusyhteiskunnassa."

Siis dementialääkkeitä työikäisille! Mutta juuri sellaisia oireita mikroaallot aiheuttavat. Itse käytän termiä "aivosumu" jollainen olo tulee altistuksen jälkeen. Kun kerran tämä tekniikka aiheuttaa ihmisissä blackouteja ei ole mikään ihme, että nosturiautojen kuskit unohtavat puomin ylös. 4 tapausta lyhyessä ajassa. Tämä tuli hakematta miieleeni mutten tietenkään voi todistaa mitään.

tripale (nimimerkki)

Niin. Joidenkin (todella, todella häiriintyneiden) ihmisten mielestä mielialalääkkeet ovat aivan "jees".

Kaikille selväpäisille on kuitenkin selvää että todellisuudessa ainoa jees-vaihtoehto on elämä jossa mitään ylimääräistä ei tarvitse pysyäkseen terveenä ja motivoituneena.

Voihan tosiaan olla että vääriä diagnooseja tulee noiden masennusjuttujen puolella ,koska tyhjentäviä tutkimuksia sähkömagneettisen säteilyn haitoista ei ole. Ei ole lanttumaakareiden kirjoissa edes alustavaa epäilyksen varjoa noiden tekniikoiden mahdollisista haitoista. Kaikille joilla aivosumu-->napit käteen ja kotiin turtumaan jotta jaksaa sitten kantaa verokillinkinsä valtion vuotavaan kassaan. Cui bono?

Sähkömagneetinen säteily+ hurskaaksi tekevät rokotteet+mielialalääkkeet+kulutusnarkomania---------> TÄYSIN epäaito ja alkuperäiseltä funktioltaan muuntunut ihmiselukka jolla ei ole pienintäkään käsitystä omasta todellisesta potentiaalistaan, eikä nähtävästi edes mainittavaa halua tilannetta pyrkiä korjaamaan.

Aivosumu on juuri sen yleistilan oikea kuvaus, joka mokkuloista jne. aiheutuu ,tai näyttää aiheutuvan. Kaikenlaista kettumaista tehdään muutenkin meille kertomatta.

Vieras (nimimerkki)

Päivän MokkulaGate:

Menin lääkärille ja kerroin kaikki uudet oireeni ja alkoi asiallisesti tutkimaan. Kyseli ja tsekkasi korvat ja muutamia neurologisia testejä (katsoi lampulla silmiin jne.) ja asia alkoi mennä yleiseksi plörinäksi ja itsellänihän oli tavoitteena saada lähete korvaläärärille ja neurologille, joten päätin rohkeasti avautua näistä asioista ja sanoin suunnilleen näin:

"Lääkäriystäväni kertoi, että oireeni täsmäävät täysin ns. matkapuhelinoireyhtymään ja ainoa asia mikä elämässäni on viimeaikoina muuttunut on tosiaan se, että tehomokkula on säteillyt pääni vieressä kuukausia. Asiasta on tehty yliopistotasoisia tieteellisiä tutkimuksia, joita ovat julkaisseet myös suomalaiset lääkärit ja professorit"

Juutuni jälkeen oli vaivaantunut ja hiljaa, pyöritteli päätään ja viimein sanoi:

"Niin, nämähän ovat sellaisia hengellisiä uskonasioita".

Tässä vaiheessa aloin pelkäämään ystävättäreni kohtaloa vastaavassa tilanteessa: kohtako isketään M1-lähete ja vartijat vievät lanssiin, kuten hänelle kävi :D

Tämän jälkeen asenne muuttui ja lääkäri oli selvästi vaivaantunut ja käänsi aina HETI puheenvuoron johonkin muuhun kun vähänkin viittasin mahdolliseen säteilyoireeseen. Antoi myös rivien välistä ymmärtää, että asiasta pitäisi puhua psykiatrin kanssa.

Kerroin myös, että jumalattoman pysyvän päänsäryn, korvien huminan, tinnutuksen ja pahoinvoinnin lisäksi olen alkanut kärsimään huomattavista muistiongelmista niin, että ensimmäistä kertaa elämäni aikana olen jättänyt ruokaa laittaessani 4 kertaa levyn kutoselle päälle vahingossa aiheuttaen suoran tulipalovaaran. Eli pyysin lähetettä neurologille, koska on neurologisia vaivoja. Tähän ei suostunut, koska ei ollut hänne mielestään syytä ja myöskään muistiogelmaa ei kommentoinut mitenkään, koska ajatteli varmasti säteilyläpän jälkeen, että nyt on vikaa "korvien välissä".

Viimein sitten kävi niin, että tähän jumalattomaan jo viikkoja kestäneeseen päänsärkyyn sain lääkkeeksi voimakasta päänsärkylääkettä eli yritetään poistaa vain oire, mutta ei tutkita oireen syytä! Lisäksi korvatippoja (mitä ne auttaa mihinkään) + ei osannut sanoa syytä tinnutukselle ja korvien huminalle. Verenopaine tsekattiin ja se oli OK.

Sanoin lisäksi, että tinnutuksesta ja korvien huminasta huolimatta en koe, että kuuloni olisi huonontunut, mutta sain lähetteen audiogrammiin.

Seuraavaksi olisi vielä jotenkin tavoitteena päästä korvalääkärille ja vielä jollakin ihmeen kaupalla neurologille tai tehdä ihan mitä vaan, jotta saisi mustaa valkoiselle, että oireet ovat todellisia eivätkä psykosomaattisia ja päässä viiraa -tyylisiä.

Lisäksi ilmoitin, että oireideni johdosta koen olevani työkyvytön, mutta en saanut sairaslomaa tai minkäänlaista lääkärintodistusta.

Ainoa mahdollisuus päästä neurologille tuntuukin olevan yksityisen kautta ja tiedän, että neurologin lähete esim. pään ja aivojen magnettikuvauksiin sun muihin, jotta oireita voitaisiin titeellisesti todistaa, maksavat maltaita eli sponsoria etsitään!

Alkoi ketuttamaan jälkeenpäin "hengellisiä uskomuksia" kommentti, joten lähetin lääkärille juuri sähköpostia jossa linkit 255 -sivuiseen suomalaiseen raporttiin sekä tähän Turun Vihreiden aloitteeseen:
http://www05.turku.fi/kesvi/ah/kv/2008/0825009x/19...

Käykääpä lukemassa minkälaisia verkkoja täällä parhailleen risteilee ympäri ämpäri ilman minkäänlaisia etukäteistutkimuksia eli parhailaan elämme suuressa koekentässä kuin koehiiret!

Odottelenkin tässä parhaillaan lähettämäni sähköpostin vaikutuksia, että milloin piipaa-auto tulee hakemaan :D

"Jos asut pk-seudulla voin demota asiaa mittarillani käytännössä ja puhua asiasta lisää."

Turussa asustelen.

"Asian kanssa on vaan elettävä ja sopeuduttava säteilykenttiin. Kuulostaa karulta mutta näin se on jos asut kaupungissa."

Itse ajattelen, että en jätä asiaa tähän vaan yritän haalia materiaalia kasaan mahdollista oikeusjuttua / rikosilmoitusta varten. Myöskin mahdollinen joukkokanne olisi tehokas niin ei tarvitsis yksin taistella tuulimyllyjä vastaan.

En lähtisi aluksi rikosilmoituksessa siitä, että mastot säteilevät vaan siitä, että miksi minulle mokkulaa myytäessä ei kerrottu sen mahdollisista terveysvaikutuksista mitään + vahingonkorvaushakemus pysyvistä oireista.

"Hankkimalla mittarin opit itse ymmärtämään yleisimmät säteilylähteet."

Mistä saa ja paljonko kustantaa?

Hannu Rytilä

Tuolta saa, kallis on, noin 700,-
Se on kuitenkin enemmän kuin hintansa väärti. Vasta itse mittaamalla tajuaa aiheen laajuuden.

Minulla on lisäksi taajuussuodatin joka tuplaa hinnan mutta se ei ole mielestäni välttämätön. Aika vähän käytän suodatinta koska yleissäteilyn taso on olennaista. Mittarissa on mainio ääni-indikaattori jota kuuntelemalla oppii nopeasti eri säteilylähteiden ominaisäänen. Esim. WLANin nopea tsak-tsak-ääni, jolla tukiasema huutaa nimeään ympäristöönsä.
Pattereita kuluu joten hanki samalla ladattava akku tai kaksi.

www.sahkoailmassa.fi

Olet törmännyt ihan samaan seinään kuin minä ja muutkin säteilylle herkistyneet. KUKAAN viranomainen ei ole puolellamme kun eivät tajua asiaa ja säteilyturvakeskus ICNIRP-normeineen hyssyttelee asiaa. Puolen kansan täytyy sairastua (ellei ole jo ainakin jonkinasteisesti) ennenkuin mitään tapahtuu.

Suomessa on noin 10 aktiivia joista minä olen yksi. Rupea sinäkin aktiiviksi ja kerro asiasta kaikille läheisellisi. Mittari on mainio apuväline, olen havainnut.

Vieras (nimimerkki)

"Rupea sinäkin aktiiviksi ja kerro asiasta kaikille läheisellisi."

Oon huomannut et alkukommenteissa kantsii olla varovainen ja edetä pikkuhiljaa. Naisystävälle puhuin asiasta kolme päivää ennenkuin vasta eilen alkoi myös ajatella asiaa tosissaan oman ja lastensa terveyden kannalta, kun asunnossa wlanit säteilee + ajatteli handsfreen käyttöönottoa ja muita kännykkäturvallisuusjuttuja.

Faijalle puhuin ja hän uskoi, koska hänen kaverinsa teini-iässä oleva tytär oli pari kuukautta sitten hommannut mokkulan ja nyt kärsii myös päänsärystä ilmans selitystä.

Lääkäriä infosin, katsotaan mitä kommentoi. Ensi viikolla kuulokokeeseen ja sen jälkeen toivottavasti korvalääkärille ja sitten jotenkin neurologille. Niin kauan lääkäriä tulen kiusaamaan ja kaikenmaailman testeissä juoksemaan, kunnes uskoo ;)

Oireet eivät ole kadonneet. Lääkärin määräämä voimakas särkylääke auttaa päänsärkyyn poistaen saryn (muut oireet silti tietenkin päällä), mutta syy edelleen mysteeri. Se että lääke poistaa saryn pariksi tunniksi todistaa ainakin itselleni, että en tätä kipua kuvittele tai että se voisi mitenkään olla psykosomaattista.

Hannu Rytilä

Käy nyt testeissä mutta niin kuin jo arvaat, ne eivät poista oireitasi. Puhu kuitenkin neurologille jos sinne pääset. Ehkä hän tajuaa syy-yhteyden tai hänen epäilyksensä vain vahvistuu. Tapauksia on varmasti monia muitakin.

Itselläni on ollut tänään paha oireilu parin tunnin pakollisen WLAN-altistuksen ja liian monen kännykkäpuhelun takia. Vaikka on langallinen hands-free. Ammatin haittoja, mutta minkäs teet, leipä tulee sieltä.
Yrittäjä ei voi jäädä saikulle.

Radioharrastaja (nimimerkki)

Kyllä kyllä, selittäkääs minulle miksi ite olen hengissä vaikka olen radioharrastaja ja käytän hetkeittäin jopa 1500W lähetystehoa ja olen 3m päässä lineaarivahvistimesta, ja suunilleen 20m päässä anteenistani joka säteilee tämän tehon eetteriin.

Jos nähin olisi uskominen, olisi itsemurha paina tangettia.

Ja jos jollain lukioista on kentänvoimakkuusmittari, viekääpä se energiansäästölampun alle, lukema pitäisi olla parhaillaan 90mV/M!

Normaalin kännykän lähetys teho on 10-80mW.
LA puhelin antaa noin 4W
Amatöörit saa lähettää maksimissaan 1500W
PMR puhelin lähettää 500mW

JA oletteko miettineet, mikä häly nousee jos jonkun radioamatööri/LA/pmr asema/radio aiheuttaa pientä häiriötä muille.

Entäs nämä kännykät sitten? Ite olen havainnut näihin aiheuttavan häiriöitä taajuusvälillä 136Khz-1.8Ghz.

Parhaillaan häiriö riittää peittämään hiljaa kuuluvan lyhytaaltoradioaseman.

Joten MIETTIKÄÄ mikä on totta ja mikä ei!
Näihin puheiden mukaan mailmassa ei olisi yhtään radioamatööriä!

Nimimerkillä vuodesta -75 tangettia painanut.

Hannu Rytilä

Kyse on kahdesta asiasta:

1. Aallonpituudesta. Mikroaaltosäteily aiheuttaa seisovia aaltoja elimistöön, kuten kallon sisään.

2. Jatkuvasta altistuksesta. Osa lähettimistämme on läsnä ympäri vuorokauden. Paatuneinkaan radioamatööri ei ole ollut ympäri vuorokauden linjoilla.

Tavallaan itsekin myönsit että kännykät aiheuttavat häiriöitä.

Energiansäästölamput vasta ovatkin "myrkkyä" mutta useimmat eivät oirehdi niille. Minä oirehdin. Niiden taajuus on paljon alempi kuin kännyköiden, WLANien yms. Nytkin valaisen tietokoneeni näppistä paristokäyttöisellä LED-lampulla.

Hannu Rytilä

Mielenkiinnosta voisin käydä luonasi mittaamassa millaiset arvot kenttävoimakkuusmittarini antaa tangenttia painaessa. Saisin vähän lisätietoa eri laitteiden kentistä. Jos asut lähellä pk-seutua voitaisiin sopia treffit.

Mainittakoon, että Malmin lentoaseman kiitotien päässä oleva säälähetin antaa noin 1500µW/m2 arvot noin kymmenen metrin päässä antennista. Taajuus lienee noin 100 MHz ja lähete on analoginen, koska ääni kuuluu selväkielisenä mittaristani.

Radioharrastaja (nimimerkki)

Ite asun täälä pohjois-savon korvessa. Pyysin tuttavaa jolla on uudehko kentänvoimakkuus mittari, miittaamaan säteily ajettaissa RTTYä.
Vielä 10m päästä loppu asteikko kesken ja maksiminäyttämä on 4500µW.

Kyllähän tolla voi makkaraa paistaa kun laittaa lankaa nippusiteille kiini.

tripale (nimimerkki)

Palaan vielä kerran aiheeseen koska sinulla Hannu, on se mittari ja mieleeni on tullut pari varteenotettavaa testiä näille laitteille.

Itselläni on aikojen saatossa haltuuni tulleita 2,5mm:n lyijylevyjä jokunen neliö ja tekaisin sellaisen "kännykkätelineen" omaisen tellingin tuolle mokkulalle.Vaneriin ruuvattu kuorumainen lyijyliuska (n. 150x250 mm)+jalka. Olen pikaisella tiedonetsinnällä saanut käsittää että lyijy ei varsinaisesti vaimenna näitä säteilytyyppejä, mutta sainpahan ainakin tuolle värkille toimivan telineen.Tuli sitten mieleeni että eikös vesi absorboi mikroaaltosäteilyä kohtalaisesti? Siitä ajattelin tietynlaista vesivaippa-astiaa joka asetettaisiin koneen ja mokkulan väliin, minkä jälkeen suoritettaisiin mittaus vaimeneeko vai ei?

Yksinkertaisemmillaan tuollainen viiden litran vesitonkka(lämmin vesi; toimii myös lämmönlähteenä hetken näin talven kylmillä:)vettä täyteen jonka etupuolelle tuo lähetinvastaanotin kiinni ja mittauksen suorittaminen.Siitä lyijylevystä en tiedä mutta jos se vaimentaa niin silloinhan sillä voi myös tehdä karkeasuuntausta laitteelle. Lisäksi olisi mahdollista mitata heijastumia esim. ikkunapinnoista. Tätä asiaa en ole tutkinut joten otan mielelläni vastaan heijastumiseen liittyvää tietoa. Ja tietoa ylipäätään, varsinkin jos nyt sattuu niin käymään että jotakin henkilöä alkaa ärsyttää moinen maallikkotestailun ehdottaminen.

Alkuperäinen idea tuosta vesiastiajutusta ei ollut itselläni edes koko aiheeseen liittyvä, vaan nimenomaan hetkellisenä lämmön lähteenä olen käyttänyt.

Eli kannattaisiko kokeilla kun on se mittari sinulla, ellet sitten jo ole kokeillut vastaavia?

Hannu Rytilä

Jos haluat käyttää mokkulaa on se vietävä kauas kehosta. Yksi tapa on hankkia ns. jakuri, joka muuttaa mokkulan ethernetiksi. Sitten se viedään vaikka 50 m päähän tietokoneesta. WLAN-ominaisuus on tietenkin kytkettävä pois.

Lyijylevyistä:

Ilman mittaria ei voi todistaa yhtään mitään. Mokkula itse tarvitsee esteettömän yhteyden tukiasemaan joten sitä ei saa eristää

Pelkästään asentamalla mokkula teräskattilaan ja suuntamalla se itsestä poispäin saa kentät pienemmiksi, olen mitannut. Ja onhan se ihan järkeenkäypääkin, toimii vähän niin kuin satelliittiantenni.

tripale (nimimerkki)

radioharrastaja:

Hyvä että kerrot kokemuksistasi. Voitko kertoa mielipiteistäsi seuraaviin, aihetta hieman liippaaviin kysymyksiin? :

-Voiko mielestäsi tuolla mehiläisten joukkokadolla olla mitään yhteyksiä erinäisiin säteilymuotoihin tai mahdollisesti jonkinlaiseen yhteisvaikutukseen? Lienette harrastajien keskuudessa keskustelleet ehkä tuostakin?

-Olenko käsittänyt tyystin väärin vai eikö tuo antenni ole kuitenkin "suuntaaja" jonka välitön vaikutus verrattuna matkavärkkeihin on etäisyydestä johtuen hieman eri kuin jos lähde on korvalla?

- onko sinulla tietoa pystyykö tämänkaltaista säteilyä ylipäätään suuntaamaan tai "blokkaamaan", ilman jotain faradaynhäkkejä?

-ihan triviaalikysymyksenä: kun 70-luvulta aihetta tunnet niin satuitko kuuntelemaan itänaapurin ns.tikka-woodpecker-signaalia ja jos satuit niin mistä mielestäsi oli kysymys?

Se että noita vaivoja nykyään ilmenee laajalti, seuraa kuitenkin jostain. Se voi olla useamman tällä hetkellä aktiivisen asian yhteissumma. Tästäkin aiheesta on kuitenkin syytä pitää äläkkää kunnes osoitetaan terveydellisten haittojen olevan saavutettavaa kokonaisetua(josta ei nyt paljoakaan välitetä) pienempiä, tai olemattomia.

tripale (nimimerkki)

Hannu:

En eristänytkään vaan asetin tuon lyijylevytellingin itseni ja mokkulan väliin niin että laitteen etupuoli on lähimmän linkkitornin suuntaan( asuinpaikastani nyt ei muita torneja lähimailla olekaan). Tosin yhdistin tuon lyijylevysysteemin siihen viiden litran vesitonkan kylkeen, koska -kuten mainitsin- käytän sitä tuomaan lämpöä vetoisan ikkunan vieressä.Eli teoriassa tuo vesipönttö+ levy bloggaa suuntaani sellaisen kiilan pois säteilystä? Ja mahdollisesti suuntaa sitä signaalia?

Eli jos et ole mittarilla kokeillut tuollaisia niin voisitko ehkä kokeilla? Mokkula muovisen vesipöntön taakse. Vesihän ilmeisesti vaimentaa vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? Jos se vaimentaa niin on melko helppo rakentaa jopa kasteenkestävä "kilpi" tuolle kiistellylle laitteelle. Tietyissä tapauksissa tällainen lisälaite olisi vaihtoehtona esim. jatkojohdoille?

Hannu Rytilä

Kyllä tuo viritys voi toimia. Olennaista on että vaimentavaa materiaalia on mokkulan ja sinun välillä. Mokkula teräskattilaan itsestä pois suunnattuna auttaa myös. Sellaisen olen mitannut.

Asutko pk-seudulla? Voin käydä mittaamassa.

tripale (nimimerkki)

Asun kaukana pk-seudulta joten en voi kapinetta tuoda testiin mutta jos joskus iskee askarteluvimma niin testaa ihmeessä tuo vesipöntön eristävyys. Esim. sellainen 5,15 litran läpinäkyvä vesipönttö joita kaupoista saa( typeryyttä muuten suurimmilta noiden myynti osin-onhan meillä juotavaa vettä ja järviä-vielä) , mokkula sinne taakse ja vastakkaiselta puolelta mittaus.

Hannu Rytilä

No niin,

mittasin tänään vesitonkan eristävyyttä mokkulan kanssa. Käytin 10 litran kaupan juomavesitonkkaa joka oli täytetty vedellä. Mokkulan ja mittarin etäisyys oli noin 50 cm. Yhteys oli heikko (2 tolppaa) Soneran 3g-yhteys, mikä tarkoittaa sitä että mokkula toimii suurella teholla. Mokkula oli 2m USB-johdolla miniläppärissä. Testisignaalina käytin YouTube-videota "Kummeli normipäivä". Heikosta signaalista huolimatta video toistui nykimättä. Vesitonkka välissä mokkula oli teipattuna suoraan tonkan kylkeen kiinni.

Tulokset:

Ilman vesitonkkaa: säteilyarvo vaihteli 1000-1800 µw/m2 välillä
Vesitonkan kanssa: säteilyarvo vaihteli 15-30 µw/m2 välillä

Loppupäätelmä: Vesimassa eristää merkittävästi mikroaaltosäteilyä. Mokkulan eristäminen vesitonkan suojiin käyttäjästä poispäin on järkevää.
Laitteen toiminta ei kuitenkaan häiriytynyt mitenkään koska videoklippi toistui nykimättä.

1000µw/m2=haitallinen
15µw/m2=turvallinen

Radioharrastaja (nimimerkki)

Säteilyä voi estää, isohkolla kuparilevyllä.
Ainot että joudut kaivamaa maahan noin 25-100M kirkasta kuparia.

Mehiläisten joukkokadosta en tiedä, mutta anteenilangalla istuva varis putoaa ekalla avaimen iskulla, johtuen sähköiskusta.

Tuo oma dipolini on LIEVÄSTI suuntaava.
Siinä on kaksi pääkeilaa joihin tehoa lähtee enemmän kuin muihin.
Toinen pääkeiloista osuu suoraan ikkunasta sisään.

Jos joku ei tajua kuinka paljon on 1500W säteilytehoa, Kyseinen teho lyö lumisen anteenin kerralla sulaksi ja riittää lyömään kostealla säällä jopa 20CM valokaaren.
Kännykän kentät häviää välittömässä läheisyydessä
ja WLAN että Bluethoot yhteydet katkiiaa.

Kannattaa hakeutu paikalliselle RA kerholle jos nämä asiat kiinostaa.
Sieltä saa tietoa ja varmasti saa käydä mittailemassa kenttiä anteenien luona

No minä siirryn workkimaan 2M alueelle suunilleen 450W teholla.
2M aluehan on 145Mhz.

100W suorassa kosketuksessa tapaa, 1.5KW muuttaa sinut atomeiksi.

Joulu ja uuttavuotta kaikille!

tripale (nimimerkki)

Hieno homma Hannu että tuon mittauksen teit! Ja kertoohan se sen minkä itsekin arvelin. Eli joskus kannattaa arvella ja kokeilla.

Eli käytän tuota systeemiä kun mokkulaa tarvitsen. Kiitos tiedosta.

Radioharrastajalle: Kiitos (osa)vastauksista. Entä Woodpecker-signaali?

Radioharrastaja (nimimerkki)

Ryssäntikasta eli woodpeckerist ei oo ollu ikinä ihmiselle haittaa, sen singnaali tasot Suomessa on olleet erittäin matalat.

Onneksi tuota pärisiä ei enä ole olemassa.

tripale (nimimerkki)

Oli haittaa tai ei , niin sitähän kyselinkin että mikä oli mielestäsi siinä lähetyksessä ideana eli tarkoituksena?

Hyvemmät uudet vuodet kaikille! Parannettavaa kyllä piisaa.

Radioharrastaja (nimimerkki)

TArkotus oli jammata länsimaisia radioasemia.

Vieras (nimimerkki)

Kiitos Hannu teksteistäsi !

Olen 30 kymppinen jäbä, ja vanhassa kämpässä oli WLAN koko ajan päällä. Pieni kerrostaloasunto, ja naapureilla kaikilla WLANit. Ihmettelin että mitä helevittiä kun kädet alkoi tärisemään välillä, eikä pystynyt lopettamaan millään ! Ajattelin että ei saakeli, nyt on jotain vialla, mutta en osannut yhdistää sitä säteilyyn.

Nyt uudessä kämpässä omakotitalossa WLANit heitetty pois ja naapureihin sen verran matkaa että ei haittaa vaikka käyttäisivät WLANia. Ja käsissä ei mitään tärinöitä, poistui heti kun muutettiin pois kerrostalosta ja WLANien säteilyistä !

Hannu Rytilä

Kiitos kiitoksista. Levitä sanaa tuttavapiiriisi ja jaa vaikka tätä linkkiä. Minkä useampi tietää asiasta sen parempi. Osataan sitten suhtautua säteilyyn ja suojautua.

Petteri Sahlsten

Kaverin kanssa ollaan aiheesta jauhettu jo pitkään ja kumpikin on aikalailla vakuuttunut siitä, että kyllähän tässä säteilyn lisääntymisessä ja ihmisten päävaivojen lisääntymisessä on vinha perä. Se miksi asiasta ei keskustella julkisesti on tietenkin sama kuin tupakan suhteen: bisnes on aivan liian hyvä menetettäväksi. Voin nykyään helposti kuvitella maailman ilman röökiä, mutta ilman kännyköitä en. Käpälä on monelle niin tärkeä, että siitä ei luovuta vaikka tiedettäisiin, että kuolema tulee 20v päästä.
.
Uskon nimenomaan, että aallonpituus näyttelee erittäin suurta roolia säteilyn laadun vaarallisuudessa. Mitä lyhyempi aallonpituus sitä enemmän sitä absorboituu kudoksiin ja tämän seurauksena tulee soluvaurioita. Ihmiset, jotka eivät tajua kvanttimaailman meiningeistä mitään, selittävät ettei pieni lämmönnousu voi olla pahasta. jne, jne. Lämpöön liittyy mielenkiintoisia asioita niinkuin se, että lämpötila on abstrakti luku atomien keskimääräisestä liikkeestä. Tämä tarkoittaa, että jotkin atomit liikkuvat hitaasti ja toiset sitten erittäinkin lujaa, niin lujaa, että esim DNA:han törmätessä tulee damagea. Keskimäärin esimerkiksi happiatomi liikkuu n.460m sekunnissa huoneen lämmössä. Jotkin atomit luonnollisesti vielä enemmän ja toiset paljon vähemmän.
.
Elämme todella suuren rottakokeen aikaa juuri nyt. Ihmiset, jotka eivät omaa riittävää tervettä skeptisyyttä eivätkä ymmärrä miten maailma makaa, ovat suurimmassa vaarassa. Lapset, vanhukset, tietämättömät sekä puhtaasti hyväuskoiset ovat ryhmiä, jotka kärsivät säteilystä eniten. On vaikeaa kuvitella tilannetta miten operaattorit voisivat korvata aiheuttamansa tuhot vaikka ne jostain syystä julkisesti tunnustettaisiinkin. Tilanne on oikeastaan mahdoton purkaa, koska yrityksillähän ei tunnetusti ole moraalia, eikä sitä ole myöskään niitä johtavilla usein psypaattisilla johtajillakaan. Ainut mitä oikeastaan voi tehdä on yrittää suojella itseään sekä läheisiään.
.
Ja sinulle Hannu toivon voimia jatkaa tätä aloittamaasi valistustehtävää. Kirjoituksesi antoi ainakin itselleni paljonkin ajateltavaa.

Hannu Rytilä

Kiitos.

Blogini on jo melkein vuoden vanha mutta asia ei ole muuttunut miksikään, paitsi että ihmiset ovat vähän sairaampia kuin vuosi sitten.

Fysikaalisesti katsoen, tämä on juuri aallonpituusasia. Kännyköiden tuottamat mikroaaltopulssit aiheuttavat aivokudokseen seisovia aaltoja, ns. hot spotteja, jotka tuhoavat soluja pitkässä altistuksessa. Sitten ihmetellään kymmenen vuoden päästä, kun aivoihin tulee kananmunan kokoinen kasvain tai kaulan alueen syöpä tai rintasyöpä.

Puhumattakaan masennus- ja ahdistusoireista, joista minulla on omakohtaisia kokemuksia. Enää niitä ei ole koska tiedän mistä on kyse ja osaan välttää kenttiä.

Hannu Rytilä

**Lämpöön liittyy mielenkiintoisia asioita niinkuin se, että lämpötila on abstrakti luku atomien keskimääräisestä liikkeestä. Tämä tarkoittaa, että jotkin atomit liikkuvat hitaasti ja toiset sitten erittäinkin lujaa, niin lujaa, että esim DNA:han törmätessä tulee damagea. Keskimäärin esimerkiksi happiatomi liikkuu n.460m sekunnissa huoneen lämmössä. Jotkin atomit luonnollisesti vielä enemmän ja toiset paljon vähemmän.**

Yritäpä selittää tämä STUKin professorille Kari Jokelalle, joka testaa kännyköiden SAR-arvoja suolaliuoksella täytetyillä keinopäillä.

Yleinen ymmärrys on vielä niin kaukana, että asiasta huolestuneitten ainoa keino on välttää kenttiä ja valistaa läheisiään.

Itse IT-ammattilaisena käytän hirtehishuumoria: Viimeksi toin sinulle WLAN-tukiaseman, nyt käyn repimässä sen pois, lasku tulee molemmilla kerroilla! Hyvät naurut päälle!

Tietopaketin kera tietty.

Johanna Suomalainen

Parasta olisi tietysti ratkaista itse ongelma ja kieltää tukiasemat asutuksen keskellä. OLen vain skeptinen sen suhteen, ettei se toteudu kovin lähiaioina.

Mikä olisi pika-apu lapsiperheelle, jonka talossa on tukiasema esim. katolla tai kellarissa, tai jos sellainen on seinän takana naapuritalossa? Voiko sisustuksella vähnetää säteilyä kotona tai tehdä jotain muuta?

Hannu Rytilä

Tukiasemat eivät ole lähdössä mihinkään joten niiden kanssa on opittava elämään. Nyrkkisääntö on: jos näet tukiaseman, säteily on voimakasta.
Kuitenkin, vain mittaamalla asunnon säteilytason voi olla varma.
Varmista, että WLAN-tukiasemaa ei ole makuuhuoneessa.
Jos asut pk-seudulla voit pyytää minut mittaamaan lähiympäristösi.

Johanna Suomalainen

Mitä jos asema on naapuritalon katolla sivussa n 10 metrin päässä (tämä on tään talon ylin 5. krs), ja omassa rapussa kellarissa n 10 metrin päässä? 30-luvun kerrostalossa ei liene paljon betonia, lattiat ovat puusta ja eristeenä heinää tms, seinät kipsiä. Materiaali ei siis ehkä eristä yhtä hyvin kuin kunnon betoni.

Onko tuollaisella taloyhtiöiden telefirmalle vuokraamassa tilassa olevasta tukiasemalla vähemmän terveysvaikutusta, jos itsellä ei ole kotona mobiililaajakaistaa vaan tavallinen kaapelinettiyhteys?

Meneekö sellaisen tukiaseman säteily ns pallomaisesti ympärille, vai ylöspäin, vai miten? Luin STUK:n sivuilta, että lähetin on eri asia kuin antenni. Että lähetin olisi esim. kellarissa tai ullakolla, ja kaapelia pitkin menisi "teho" (=?) antenniin katolle. Mikähän viritys voi olla kyseessä, kun meillä on kellarissa vuokrattu operaattorille tila, ja naapuritalossa taas ullakolla. Onko molemmista automaattisesti linja kummankin katolle johonkin antenniin? Se antenni olisikin sitten varmaan parin metrin päässä meistä, välissä vain ullakkokerros. Kumpi niistä säteilee, lähetin vain antenni?

Kiitos tiedoista! Tästä aiheesta on vaikea löytää asiallista tietoa mistään.

Hannu Rytilä

Lähetin on antennissa kiinni kaapelilla. Lähetin voi olla sijoitettuna kellariin tai ullakolle. Antenni on se joka säteilee. Kännykkätukiaseman antenni on suunniteltu siten, että voimakkain säteily lähtee vaakasuoraan. Siksi, jos naapuritalon katonrajassa oleva antenni on suunnattu vastapäistä taloa kohti, on tämän talon yläkerroksissa liikaa säteilyä. Tukiasemat säteilevät 24/7

Kaapelilla toteutettu oma laajakaista on terveysvaikutuksiltaan aina parempi kuin langattomat tekniikat. Se ei kuitenkaan auta tukiasemasäteilyyn.

Seuraavassa linkissä on kuva siitä miten tukiasema säteilee.

http://stuk.fi/sateilytietoa/sateilevat_laitteet/m...

Kuvassa näkyvä keila on vaarallinen alue. Toki antenni säteilee käytännössä alaspäin myös mutta paljon pienemmällä teholla.
Ajattelepa jos kuvassa näkyvä talo onkin kerrostalo ja ylin kerros on keilassa. Sellaisia tapauksia on kaupungeissa vaikka kuinka paljon.

Hannu Rytilä

Siivosin blogistani siellä pitkään olleita kommentteja, jotka eivät ole asian ytimessä. Anteeksi kommentoijat.

Hannu Rytilä

Kuulkaas ilvelijät. Tämä on vakava aihe. En aio alentua matalatasoiseen keskusteluun, joten poistan viestinne.

Hannu Rytilä

3.10.2011 16:05 Raimo Myöhänen
Toimin alle 25-vuotiaana ilmavalvontatutka-aseman hoitajana. Aina kun menin lähetinhuoneeseen, kaikki ihokarvani nousivat pystyyn. Siltä ajalta sain myös raajojen lihassäryn, joka on seurannut minua viimeiset 50 vuotta.

(Kopioin tämän hyvän viestin talteen, koska alkuperäinen hävisi roskaviestejä siivotessani. Hannu)

Toimituksen poiminnat